søndag 24. juni 2012

Batch #3 Jule-Pale Ale


Brygg #3 - Jule Pale Ale

13/11-2011 kl. 09:30

Ny runde med en juleøl-variant med hjemmemekket utstyr: 

Ingredienser

  • 4 kg pale ale malt
  • 2 kg mørk munchner malt
  • 300 g krystallmalt
  • 100g Fuggles humle
  • 1pk SafeAle S04 (11,5g) 
16 liter vann til innmesking 
16 liter til innskylling

Fremgangsmåte

10:05. 16 liter vann til mesking, temp nede 67 grader, temp oppe 63 grader. Justerte med litt varmt vann på toppen.
10:55. Skylling / resirkulering
11:55. Skylling ferdig, ca. 30-32 liter i kjelen før koking.  (SG = 1040 v/36 grader = 1044)
13:30 kokte det endelig, gikk tom for gass så måtte ut å kjøre en tur..
13:50: Hadde i 70 g Fuggles (bitterhumle)
14:45: Hadde i 30 g Fullges (aromahumle).
14:50. Ferdig kokt og klar til kjøling ute.
16:00. Ferdig kjølet ned til ca. 25 grader.
Hadde vørteren i desinfisert gjæringskar og hadde i gjær, som var rehydrert i ca. 15 minutter i lunka desinfisert vann.
OG = 1050
20/11-2011: FG = 1012
25/11-2011: FG = 1010 (ferdig). Tilsatte 120 g sukker (24x5g/liter).


Resultat

Det ble en god variant av en juleøl. Det var en pale ale oppskrift som var litt modifisert til en juleale. Den ble mer bitter og hadde litt mer humlesmak enn den forrige juleølen, og jeg synes denne var den beste hittil! Ca. 5% teoretisk styrke.

Endte til slutt opp med 26 liter ferdig brygg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar