Brygg #12 SommerIPA
9/3-2013
Ingredienser
Malt6 kg Pale malt
250 g crystal malt
250 g Caramalt pils
Humle'
14 g Magnum pellets 60 min
14 g Fuggles 5% pellets 45 min
28 g Cascade Pellets 20 min
28 g Amarillo Pellets 10 min
28 g Amarillo Pellets 5 min
28 g Casacade Pellets 5 min
28 g Amarillo Pellets 0 min
Gjær:
American Ale - WY-1056 (satt gjærstarter 7/3, 2pk gjær, 2,5l vann og 250 g lys spraymalt).
Fremgangsmåte
Mesking: 1 time
Resirkulering med punpe: 1 time
Koking: 60 min
Resultat
ca. 23 liter med OG = 1062 (skulle vært 1066 i følge oppskrift, men den blir mer enn sterk nok).
Fikk for første gang "stuck mesh", dvs. den naturlige filtreringen i bunnen fungerte ikke så bra. Jeg hadde nok litt mye malt i kjelen, så jeg måtte røre en del for å få bløtt alt kornet. Dermed rant det dårlig gjennom når jeg resirkulerte og jeg hadde problemer med å få økt temperaturen opp mot 80 grader ved mesh out.
14.03.2013: SG = 1014 (lovende, gjæringa har gått veldig fort). Vurderer å stikke om til ny dunk for sekundærgjæring, selv om det ikke stod noe om det i oppskriften). Jeg hadde suksess med det på den forrige IPA'en jeg lagde
Fikk for første gang "stuck mesh", dvs. den naturlige filtreringen i bunnen fungerte ikke så bra. Jeg hadde nok litt mye malt i kjelen, så jeg måtte røre en del for å få bløtt alt kornet. Dermed rant det dårlig gjennom når jeg resirkulerte og jeg hadde problemer med å få økt temperaturen opp mot 80 grader ved mesh out.
14.03.2013: SG = 1014 (lovende, gjæringa har gått veldig fort). Vurderer å stikke om til ny dunk for sekundærgjæring, selv om det ikke stod noe om det i oppskriften). Jeg hadde suksess med det på den forrige IPA'en jeg lagde
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar