torsdag 14. mars 2013

Batch #12 SommerIPA


Brygg #12 SommerIPA

9/3-2013  

Ingredienser

Malt 
6 kg Pale malt
250 g crystal malt
250 g Caramalt pils

Humle'
14 g Magnum pellets 60 min
14 g Fuggles 5% pellets 45 min
28 g Cascade Pellets 20 min
28 g Amarillo Pellets 10 min
28 g Amarillo Pellets 5 min
28 g Casacade Pellets 5 min
28 g Amarillo Pellets 0 min

Gjær: 
American Ale - WY-1056 (satt gjærstarter 7/3, 2pk gjær, 2,5l vann og 250 g lys spraymalt).

Fremgangsmåte

25 liter vann (termostat på 70 grader). Endte opp på 67 grader nede og 67 grader oppe.
Mesking: 1 time
Resirkulering med punpe: 1 time
Koking: 60 min

Resultat

ca. 23 liter med OG = 1062 (skulle vært 1066 i følge oppskrift, men den blir mer enn sterk nok).
Fikk for første gang "stuck mesh", dvs. den naturlige filtreringen i bunnen fungerte ikke så bra. Jeg hadde nok litt mye malt i kjelen, så jeg måtte røre en del for å få bløtt alt kornet. Dermed rant det dårlig gjennom når jeg  resirkulerte og jeg hadde problemer med å få økt temperaturen opp mot 80 grader ved mesh out.
14.03.2013: SG = 1014 (lovende, gjæringa har gått veldig fort). Vurderer å stikke om til ny dunk for sekundærgjæring, selv om det ikke stod noe om det i oppskriften). Jeg hadde suksess med det på den forrige IPA'en jeg lagde 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar