søndag 11. november 2012

Batch #11 Julestaut

Brygg #11 Julestaut

11/11-2012  

Ingredienser

Malt 
4 kg Pale malt
333 g crystal malt
333 g Roasted Barley
333 g Hvetemalt
240 g Crystal malt
160 g Chocolate malt
30 g evergood dark roast hele bønner

Humle'
13 g Columbus blomst 80 min (stod 120 min i oppskriften, men koketiden var oppgitt til 80 min
13 g Columbus blomst 30 min
7 g Columbus blomst 10 min
10 g East Kent Goldings 5 min
20 g Fuggles 5 min

Gjær: 
WLP 028 Edinburgh Scottish Ale (satt gjærstarter 8/11, 1pk gjær, 2,5l vann og 250 g lys spraymalt).

Fremgangsmåte

25 liter vann (termostat på 70 grader). Endte opp på 66 grader nede og 65 grader oppe.
Mesking: 1 time
Resirkulering med punpe: 1 time
Koking: 80 min (burde nok kokt lenger). Oppskriften var litt upresis

Resultat

22 liter med OG = 1050 (skulle vært 1070, så jeg har nok bommet litt med kokingen og trolig ble utbyttet litt dårligere enn planlagt). 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar