Brygg #7 - English Brown Ale
16/6-2012 kl. 17.30
Målet med dette brygget var å få til en middels fyldig brown ale med en del sødme, som er ganske lettdrikkelig (i forhold til black ale'n jeg har laget tidligere så skal ikke det så mye til..)
Ingredienser
Malt3,7 kg Pale malt 5,5 EBC
670 g Krystallmalt 120 EBC
100 g Svartmalt 1400 EBC
140 g Sjokomalt 1200 EBV
Humle
8g Northern Brewer pellet 9,6% alpha (60min)
8g East Golding pellet 5,5% alpha (60min)
15g Styrian Golding pellet 3,6% alpha (10 min)
Gjær: 1pk Safale s-04 11,5g
25 liter vann til mesking, ca. 9 liter til skylling.
Fremgangsmåte
Satt på 25 liter vann og satt termostaten på 75 grader. (hadde ikke lært fra sist..). Reel temperatur ligger 3-4 grader høyere enn det jeg setter termostaten på. Skal vurdere å lage meg PID-styring snart.
18:20: Termostaten slo ut og jeg målte vannet til 78 grader med en annen gradestokk. Det er litt i overkant. Hadde i 1 liter kaldt vann. Lot det stå med lokket av litt.
18:30. Mesken var stabil på 67 grader oppe og nede. Måtte resirkulere noen få liter for å utjevne forskjell oppe og nede.
19:30: Startet resirkulering med pumpe.
20:30: Resirkulering ferdig! Selve pumpa funka som f, men jeg må lage en bedre løsning for å fordele vannet utover kjelen så vannet ikke graver seg en vei igjennom malten.
20:50: Vørteren koker og hadde i bitterhumlene (60 min).
21:45. Hadde i aromahumle (10min).
21.55: Ferdig kokt.
22:15: Ferdig nedkjølt og hadde i gjær, som var rehydrert i ca. 30 min med litt kokt vann som var nedkjølt til ca. 30 grader. .
16/6-12: OG = 1048
28/6-12: FG = 1020
1/7-12: FG = 1016 (stakk om til ny dunk)
4/7-12: FG fortsatt 1016 så jeg valgte å flaske brygget nå, selv om jeg ikke var helt fornøyd med gjæringa. Hadde i 100g sukker i 2dl vann.
FG på 1016 gir en estimert alkoholstyrke på puslete 4,2%.
Dette er nok det første brygget jeg ikke er helt fornøyd med. Det ble absolutt drikkbart, men det skjedde nok noe rart i gjæringen. Mulig jeg hadde i litt lite sukker også, for det ble ikke så mye kullsyre heller. Men det smakte helt klart brown ale, men ikke helt som forventet altså. Har tatt flaskene ut fra kjøleskapet, i håp om at det kan sette i gang prosessen med å produsere mer kullsyre. Aner ikke om det funker, men det er verdt et forsøk. Det blir nok en stund til jeg prøver meg på Brown ale igjen tror jeg.
18:20: Termostaten slo ut og jeg målte vannet til 78 grader med en annen gradestokk. Det er litt i overkant. Hadde i 1 liter kaldt vann. Lot det stå med lokket av litt.
18:30. Mesken var stabil på 67 grader oppe og nede. Måtte resirkulere noen få liter for å utjevne forskjell oppe og nede.
19:30: Startet resirkulering med pumpe.
20:30: Resirkulering ferdig! Selve pumpa funka som f, men jeg må lage en bedre løsning for å fordele vannet utover kjelen så vannet ikke graver seg en vei igjennom malten.
20:50: Vørteren koker og hadde i bitterhumlene (60 min).
21:45. Hadde i aromahumle (10min).
21.55: Ferdig kokt.
22:15: Ferdig nedkjølt og hadde i gjær, som var rehydrert i ca. 30 min med litt kokt vann som var nedkjølt til ca. 30 grader. .
Resultat
22 liter mørk hærlighet16/6-12: OG = 1048
28/6-12: FG = 1020
1/7-12: FG = 1016 (stakk om til ny dunk)
4/7-12: FG fortsatt 1016 så jeg valgte å flaske brygget nå, selv om jeg ikke var helt fornøyd med gjæringa. Hadde i 100g sukker i 2dl vann.
FG på 1016 gir en estimert alkoholstyrke på puslete 4,2%.
Dette er nok det første brygget jeg ikke er helt fornøyd med. Det ble absolutt drikkbart, men det skjedde nok noe rart i gjæringen. Mulig jeg hadde i litt lite sukker også, for det ble ikke så mye kullsyre heller. Men det smakte helt klart brown ale, men ikke helt som forventet altså. Har tatt flaskene ut fra kjøleskapet, i håp om at det kan sette i gang prosessen med å produsere mer kullsyre. Aner ikke om det funker, men det er verdt et forsøk. Det blir nok en stund til jeg prøver meg på Brown ale igjen tror jeg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar